Ik ben Pelgrim

ik-ben-pelgrim-boek-coverAuteur: Terry Hayes
Originele titel: I am Pilgrim
Richtprijs boek: € 12,50
Richtprijs ebook: € 9,99

 

>> Bekijk ‘Ik ben Pelgrim’ bij Bol.com

 

Recensie ‘ Ik ben Pelgrim’ – 9+

De dikke pil ‘Ik ben Pelgrim’ is zonder twijfel een echte ‘pageturner’. Gemiddeld genomen krijgt hij op Nederlandse recensie websites ongeveer een 9, en dat is verdiend.

Ik ben Pelgrim gaat over een geheim agent die dacht dat hij in ruste was, maar die tegen wil en dank wordt meegesleept in een internationale bedreiging. Het boek handelt over actuele thema’s rond terrorisme en ontwikkelingen in het Middenoosten. Tegelijkertijd is het ook een rasechte detective en is er genoeg ruimte voor ontwikkeling van de hoofdkarakters en hun soms onvermoede historie.

Het boek is werkelijk verslavend, want de schrijver Terry Hayes eindigt vrijwel ieder hoofdstuk met een ijzersterke cliffhanger. Daarbij beleef je het boek ook nog eens deels vanuit het perspectief van de hoofdpersoon/protagonist  en deels vanuit het perspectief van zijn illustere tegenstrever. Deze twee hoofd verhaallijnen komen met allerlei omzwervingen langzaam op elkaar af, eindigend in een stevige climax waarbij je het boek echt niet meer kunt neerleggen.

 

Recensie pluspunten

De belangrijkste positieve punten van Ik ben Pelgrim zijn:

+ Spannend
+ Goed (complex) plot
+ Meeslepend

 

Recensie minpunten

De minpunten van Ik ben Pelgrim zijn:

– Voorspelbaar plot (tegen het einde)
– Ietwat vergezocht, vooral hoe verhaallijnen toevallig bij elkaar komen

 

Ik ben pelgrim is niet voor niks een enorme bestseller, dus de pluspunten wegen duidelijk op tegen de minpunten.

>> Bekijk ‘Ik ben Pelgrim’ bij Bol.com

 

Originele cover samenvatting ‘Ik ben Pelgrim’

Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek. Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkte jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.